ONS VERHAAL

Ons bloemenverhaal

Hallo ik ben Kristien, gek op bloemen, de natuur en mooie dingen. Altijd al.

In mijn studententijd liep ik ’s avonds langs de prachtige etalage van de mooiste bloemenzaak in de stad en hoopte om ook ooit dagelijks met bloemen te kunnen werken.

Eerst heb ik mijn studies afgemaakt als juriste maar al snel daarna besloot ik om mijn droom waar te maken en ik begon aan een vakopleiding bloembinden in Geel en het Nederlandse Vught.
Kort daarna opende ik “De Geheime Tuin”, mijn eigen bloemenzaak in Stabroek.

In mijn winkel maakte ik het allerliefst ongedwongen en kleurrijke gemengde boeketten. Toch miste ik ook toen al “tuinbloemen” in het aanbod van de groothandel.

Een artikel in het Engelse tuinmagazine “Gardens Illustrated” over een kleinschalige, lokale kwekerij van snijbloemen is mij altijd bijgebleven.
Als ik ooit zoiets zou kunnen doen … Zoveel afwisseling en natuurlijke schoonheid.

Ondertussen was ik verhuisd naar het landelijke Loenhout, in de Noorderkempen. Naar een huis met een grote tuin en een veld achteraan.

Al vlug stond het huis vol met kleurige bloemen uit de tuin. Na een paar inspirerende bijscholingen bij bloemenboerderijen in Engeland besloot ik met kwekerij ‘Buitenbloemen’ te beginnen. Een plek om een gevarieerd aanbod seizoensbloemen op te kweken en te verwerken tot mooie, natuurlijke bloemencreaties. Kleinschalig, lokaal en met respect voor de natuur.

De kwekerij

Heel het jaar ben ik bezig op het veld en in de onverwarmde kas. Van het zaaien tot het oogsten en klaarmaken van de bloemen. Een rijkgevuld buitenleven dat veel voldoening geeft en een mooie omgeving voor onze dochter om op te groeien.

Ondertussen is ons veld uitgegroeid tot een kleine halve hectare bloemenpracht. De struiken en vaste planten zijn nog volop aan het groeien voor de toekomst.

Op het ritme van de seizoenen wisselen de soorten elkaar voortdurend af. Rijen vol eenjarigen, vaste planten en struiken. Lentebloemen zoals pioenen, violieren, korenbloemen. Tal van zomerbloemen zoals leeuwebekken, molucella, achillea, zonnebloemen, zomerasters…. En in de herfst de warme kleuren van dahlia, amaranthus, bessen, grassen en chrysanten.