Because happiness is fresh flowers

Hi! Ik ben Kristien

Buitenbloemen in volle bloei

Hi! Ik ben Kristien – bezielster van Buitenbloemen. Dat ik gek ben op verse bloemen kon je vast vermoeden. Mijn liefde voor de natuur en mooie dingen zit er al van kindsbeen in.

Van juriste tot bloemiste

Als juriste in opleiding liep ik ’s avonds langs de etalage van de mooiste bloemenwinkel van mijn studentenstad. Wat als ik ook dagelijks met bloemen zou kunnen werken? Het deed me dromen. Ik rondde mijn studies af en besloot werk te maken van mijn bloemendroom.
Ik volgde vakopleidingen in België en Nederland. Mijn eigen bloemenzaak ‘De Geheime Tuin’ werd een feit. Ik maakte creatieve, ongedwongen en kleurrijke boeketten, maar ik miste iets in het aanbod van mijn vaste groothandels: natuurlijke tuinbloemen.

Van bloemenzaak naar kwekerij

Britse bloementuinen spreken tot de verbeelding. Een artikel over kleinschalige snijbloemkwekerijen in het tuinmagazine ‘Gardens Illustrated’ was me altijd bijgebleven. Afwisseling, natuurlijke schoonheid … Misschien kon ik ook snijbloemen beginnen kweken?! 

Ik verhuisde naar Loenhout, een prachtige plek in de Noorderkempen. Het veld achter het huis transformeerde ik al snel in een bloemenweide. Na enkele bijscholingen in het Verenigd Koninkrijk, stampte ik kwekerij Buitenbloemen uit de grond. 

Buitenbloemen is voor mij dé plek waar ik een gevarieerd aanbod seizoensbloemen kweek en verwerk. Lokaal en kleinschalig, maar met groot respect voor de natuur.

Halve hectare bloemenpracht

Heel het jaar door ben ik in de weer op het veld en in de onverwarmde kas. Van zaaien tot oogsten en klaarmaken van de bloemen … het geeft me zoveel voldoening. Het veld omvat een halve hectare bloemenpracht. De struiken en vaste planten zijn in volle groei. Op het ritme van de seizoenen wisselen de soorten elkaar voortdurend af.

Eenjarigen, vaste planten en struiken.

Lentebloemen: damastbloem, cynoglossum, korenbloemen …

Zomerbloemen: leeuwebekken, molucella, achillea, zonnebloemen, zomerasters …

Herfstbloemen: warme kleuren van dahlia, amaranthus, bessen, grassen, chrysanten